Bon dia alumnes de 5è A i B! Com esteu?
Espero que estigueu fent moltes moltes coses. Si voleu, ens ho podeu contar als comentaris.
IMPORTANT: Recorda emplenar el control d'assistència. Just dalt de l'entrada, heu de posar el vostre nom i curs, una vegada al dia. Així sabrem que esteu amb nosaltres 😍.
1. ¡BINGO! Observa la imagen y contesta a las preguntas.
2. Cálculo:
A) 3729 - 2357 =
B) 27621 x 758 =
C) 908619 : 6 =
D) 37821 : 49 =
3. Receptes. Aquest cap de setmana ens han arribat mooooltes receptes que segur que més d'una farem aquests dies.
Aquí teniu dues receptes que tenen molt bona pinta!
Llegeix-les i després contesta a les preguntes.
PATATES BRAVES
Ingredients per a
quatre persones:
- 12 patates blanques noves
- Oli d’oliva
Per a la salsa brava:
- 110 g de nyores *
- 3 bitxos*
petits picants
- 1 llauna de 550
g de tomàtiga triturada
- Maionesa o
allioli, si ho preferiu
- Oli d’oliva
Preparació:
1.
Bulliu
les patates amb la pell amb força aigua amb sal. Un cop bullides, reserveu-les.
Heu de pelar-les; si ho feu en calent, la pell se separarà millor.
2.
Talleu-les
a daus grossos i fregiu-les en oli d’oliva abundant i calent.
3.
Per
preparar la salsa picant, esmicoleu els bitxos i fregiu-los amb una mica d’oli
d’oliva.
4. Quan estiguin
ben fregits, afegiu-hi les nyores i fregiu-les lleugerament. Afegiu-hi la
tomàtiga i deixeu que cogui a foc lent fins que perdi l’acidesa. Poseu-ho al
punt de sal.
5.
Poseu
les patates al plat. Al damunt, la maionesa i, encara a sobre, la salsa picant.
*Bitxos picants= *Nyores=
CREMA CATALANA
Ingredients:
- ½ litre de llet
- 4 ous
- 125 g de sucre
- Un tronquet de canyella
- La pell d’una llimona
Preparació:
1. Es treu la pell d'una llimona després de rentar-la bé.
2. Es mesclen els 4 ous una vegada trencats.
3. En un bol es barregen els ous i el sucre. Després s’hi afegeix la llet que hem escalfat.
4. Es posa el cassó al foc procurant que no arrenqui el bull. S’hi afegeix la pell de la llimona i el tronquet de canyella, i se segueix batent fins que la crema sigui prou espessa; es treu del foc i es continua batent fins al cap d’una bona estona.
5. A continuació, es posa en plats de postres, o en cassoletes, i es deixa refredar a temperatura ambient.
6. Una mica abans de servir-la s’ensucra bé la superfície de la crema i s’hi passa calentor lentament, perquè el sucre es caramel·litzi.
Good morning everybody!!! Let’s start a new week!!
For today, we are going to practice time a bit more!
-Last TUESDAY corrections:
1.
2.
-ACTIVITY 1: Copy the clocks in your notebook or in a paper and write the time.
1. 2. 3.
4. 5. 6.
-ACTIVITY 2: Copy the clocks in your notebook or in a paper and read and draw the hands.
(Copiar els rellotges a la llibreta o a un paper i llegir l’hora per dibuixar les agulles corresponents a cada rellotge)
You have time until tomorrow! You DON’T need to send me a picture! Big hug!
Això és tot!
Fins demà!!!
Hola soy Freddy y estos deberes son los mejores que nos han mandado 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😋😋😋😋😋😋😋😋
ResponderEliminarBon dia Freddy! Estic contenta que t'agradin!!
EliminarUna abraçada molt forta!!😀
pero no me dejan me ponen iniciado sesión y tambien que no puedo repetirlo.
Eliminarhola Cristian soy Sara si puedo repetir el formulario de la receta.
ResponderEliminarClar que si. Una forta aferrada.
EliminarBon día Cristian soc de 5A. Com estás?????Esper que be!!!!en la vídeo conferencia,as dit que el13 de septembre tornarem a la escola???? Gracies i adeú!!!!!😍😍
ResponderEliminarBones tardes Noha. De moment, està previst el 14 de setembre. Ja veurem, ja que això pot variar. Una forta aferrada.
ResponderEliminarHola soy Freddy y no puedo acceder a los test 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
ResponderEliminarBon dia Freddy, que extrany, perquè no et deixa?
EliminarProva-ho de fer des d'un altre dispositiu a veure si et va bé.
Una abraçada.
No funciona :(
ResponderEliminarHola soy Freddy e hice los 2 test 2 vezes ¿se puede hacer 2 veces?
ResponderEliminarBon dia Freddy, no et preocupis, no passa res!
EliminarUna abraçada, esper que estiguis bé. 😀