miércoles, 25 de marzo de 2020

Dimecres 25 de març del 2020

Resultado de imagen de gif bon diaBon dia alumnes de 5èA i 5èB! Estam a l'equador de la setmana, com ho duis? Esper que estigueu gaudint de la família, fent manualitats, ajudant als pares a cuinar... Ens ho podeu explicar pels comentaris!





IMPORTANT: Recordau emplenar el control d'assistència. Just dalt de l'entrada, heu de posar el vostre nom i curs, una vegada al dia. Així sabrem que esteu amb nosaltres. 😍

IMPORTANT: Per favor, si podeu, demaneu als vostres pares i mares que enviïn un missatge als altres pares i mares d'alumnes de 5è A i B perquè tots els nens mirin diàriament el Blog, ja que penjarem les tasques.

Recordeu que no són vacances i, per tant, no són deures, sinó que es tracta de la feina que faríem a classe.

TOTES les tasques que faceu, les haureu de portar al cole quan tornem i tindran importància a les vostres notes, per tant, heu de treballar a les fulles del vostre carpesà de forma neta i ordenada, utilitzant la dinàmica de l'escola (data en verd, resolucions a llapis...).

Si teniu QUALSEVOL DUBTE, demanau-ho per els comentaris del blog.

Si heu perdut alguna de les fulles que us varem donar, les podeu trobar en el següent enllaç:

https://5ceipcervantes.blogspot.com/2020/03/escola-casa-documents-per-treballar.html 

Tasques del dimecres 25 de març del 2020:

- Realitzar els següents quatre problemes de matemàtiques.
Càlcul

             * 5èA:   A) 6545 - 3899 =
                          B) 5342 x 38 =
                          C) 8352 x 504 =
                          D) 53428 : 6 =
                          E) 352783 : 38 =

             * 5èB: A10, B10, C10, D10 i E10.
- Fer de la fulla de jocs matemàtics el D2.
- Realitzar l'exercici 6 de la fulla de potències.

- Fer un resum d'un article de la revista Reporters Doc que vareu agafar de l'escola. Aquest resum ha de tenir com a mínim 7 línies i com a màxim 12. Si ja heu fet el resum i us sobra espai, a més del resum, sempre podeu donar la vostra opinió.

- Els alumnes que tenen quadernets o un dossier de na Loly han d’anar fent una pàgina diàriament. Si teniu algun dubte podeu demanar a na Loly al seu correu: lcabellosibaja@gmail.com


** El proper divendres farem una petita enquesta on haureu de contestar preguntes de l'Edat Mitjana, com les que heu estat contestant tots aquests dies. 

- Respondre a les següents preguntes de l’Edat Mitjana:

  • Anaven igual vestits al principi de l’Edat mitjana que al final? Quines diferències veus?
  • Escriu 13 invents que es varen inventar en aquesta època.
  • Quins han estat els invents que t’han sorprès més?
  • Explica alguna cosa d'un invent que t'hagi cridat l'atenció.

VESTIMENTA
La vestimenta va canviar molt al llarg de l’Edat Mitjana ja que com ja sabem l’Edat Mitjana ocupa 10 segles i això és molt de temps.



INVENTS

  • Ulleres: es van inventar en el segle XIII. Va ser un dels invents més útils de l'Edat Mitjana ja que ajudava a corregir problemes de visió. No es sap qui va ser l'inventor.
  • Forqueta: la forqueta va ser un invent que quan es va crear només utilitzaven els privilegiats. Fins el segle XIV no ho varen començar a utiltizar els no privilegiats. A Itàlia es va crear la pasta, i molta gent emprava la forqueta per menjar-se la pasta.
  • Botó: el botó va suposar un gran avanç en la moda medieval. Al principi, es considerava un objecte de luxe ja que estava fet amb materials preciosos. No obstant això, amb el temps es varen anar creant botons amb material més corrents, com el coure o el vidre.
  • Brúixola: en el segle XI es va inventar la brúixola, que va ser molt útil pels navegants. 
  • El rellotge mecànic: abans de que s'inventès el rellotge mecànic empraven el rellotge de sol. El que passava és que el rellotge de sol no era molt precís i per les nits no funcionava. Quan es va crear el rellotge mecànic el solien colocar adalt dels campanaris perquè tothom ho poguès veure. No obstant això, només senyalava les hores. Fins el segle XV no hi va haver agulla dels minuts en els rellotges. 

Això tan sols són alguns dels invents. Es varen inventar moltes altres coses com les notes musicals i l’escala musical (per això avui en dia podem saber com era la seva música), la ballesta, el molí de vent, la pólvora, les armadures, els miralls i finestres de vidre, els pantalons, la roba interior blanca, el café, les biblioteques públiques, etc.




AIXÒ ÉS TOT PER AVUI!

Resultado de imagen de gif despedidaResultado de imagen de gif despedida
Fins demà! Molts d'ànims a tothom!!!!!!

18 comentarios:

  1. BON DIA SOC FATIMA ESTIC MOLT BE, I VOSALTRES? NO ENTIC EL PROBLEMA 31,UNA ABRAÇADA MOLT FORTA ADEU.✌😜

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bon dia Fátima! Que bé que estiguis bé! :) Nosaltres també.

      Datos:
      1 billete de autobús: 85 céntimos.
      Bono de 10 viajes: 5 euros.

      Resolución.
      - Debes averiguar con el bono de 10 viajes, cuánto costaría cada uno de los viajes. Para ello, debes repartir los 5 euros en 10 viajes. Y así sabrás cuánto te cuesta cada viaje.

      - Una vez hecho eso, verás que el precio de cada viaje con el bono es menos de 85 céntimos. Entonces, deberás averiguar la diferencia de dinero que hay entre un billete normal (85 céntimos) y uno de un bono.

      Una abraçada molt forta a tu també! Si necessites alguna cosa més no dubtis en demanar! :)

      Eliminar
  2. Bon dia Marina soc en Mohamed. Tinc una pregunta sobre la revista de DOG. Vosaltre leu posat repetidament al bloc. El tenim que fer cada dia un o sols una vegada. Esper que maji explicat un salut a tots!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bon dia Mohamed!T'has explicat perfectament.
      Ho hem posat diferents vegades perquè heu de fer un resum dels diferents articles que hi hagi a la revista. Cada dia que ho hem posat, heu de fer un resum d'un article nou.

      Una aferrada molt forta! :) Ànims!

      Eliminar
    2. Gracis per la respos pero al paper que ens as donat l`ultim dia posaba que hi havia que fer 5 resums. Jo ja le he fet.

      Eliminar
    3. Perquè en total són 5. No passa res si ja els has fet.
      Una abraçada Mohamed. :)

      Eliminar
  3. Marina no entiendo no se puede poner 13 inventos por que no hay me explicas profits?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bon dia, recorda a posar el teu nom, així sé qui escriu!
      Hi ha 5 puntents que expliquen cada un d'aquests un invent. Si et fixes, avall hi ha un petit paràgraf on t'explica més invents que es varen crear en aquella època. Llegeix més avall i ho veuràs.

      Una abraçada.

      Eliminar
  4. Hola!!! Soy Aiman de 5B quiero saber si ha llegado mi examen de badminton. Un saludo. (Postata: estoy apunto de terminar todos lo deberes.)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola,Aiman, sí que me ha llegado correctamente tu cuestionario de Bàdminton...

      Eliminar
  5. Hola Begoña, soy Marcos Moreno.Cuando nos diras el resultado de lo de badminton.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola, Marcos. Sólo puedo deciros el resultado si me lo pedís. Imagino que tú lo quieres saber pues ...¡Enhorabuena!. Lo hiciste perfecto...

      Eliminar
  6. Bon dia.soy Jihad puedo hacer los deberes en otra hoja porque las hojas que he cogido en la clase había cogido muy pocas y ya se me han acabado todas las que he cogido .😯🥺☹️☹️ 📄📃📝📝📋📃📄

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bones tardes Jihad.
      Si ja no et queden fulles de les de classe, fes-ho en fulles que tinguis per casa o en alguna llibreta. L'important és que quan comencem l'escola les tinguis ben organitzades.

      Una aferrada campiona.

      Eliminar
  7. Bon día Cristian soc Noha de 5A volia dir què en els invents de L'Edat Mitjana no hi ha 13 invents nomes hi ha 5 invents.Quants invents tinc què posar??? gracies 👍👍👍

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bones tardes Noha. Llegeix bé TOT el text i veuràs com apareixen més invents i en podràs posar 13.

      Ànims campiona.

      Eliminar
  8. Hola Begoña soy Aiman me puedes decir las que he fallado. Un saludo

    ResponderEliminar
  9. Bon dia,Aiman. Vares fallar la pregunta 4:En quin any es va crear la primera Federació de Bàdminton? Vares dir 1889 i la resposta correcta es 1977

    ResponderEliminar

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.