lunes, 16 de marzo de 2020

Dilluns 16 de març de 2020


Bon dia alumnes de 5è A i 5è B. Com esteu? Esperem que amb moltes ganes de tornar a estar tots junts a l’escola. Els vostres profes us troben a faltar. Si algú s’anima a parlar, podem fer un xat als comentaris del blog. Recordeu posar el vostre nom i curs.

Resultat d'imatges per a "gif felicidad"
Des d’avui i fins que tornem al cole, us anirem indicant de dilluns a divendres les tasques que heu de fer. A les 9 del matí ja estaran publicades per tal de que pugueu fer-les durant el dia. Recordeu que no estam de vacances i, per tant, no són deures, si no que es tracta de la feina que faríem a classe, només que la fareu des de casa. Per favor, si podeu, demaneu als vostres pares i mares que enviïn un missatge als altres pares i mares d'alumnes de 5è A i B perquè tots els nens mirin diàriament el Blog, ja que penjarem les tasques. 

TOTES les tasques que faceu, les haureu de portar al cole quan tornem i tindran importància a les vostres notes, per tant heu de treballar a les fulles del vostre carpesà de forma neta i ordenada, utilitzant la dinàmica de l’escola (Data en verd, resolucions a llapis...).

Si teniu qualsevol dubte, ho podeu demanar als comentaris del blog.
Si heu perdut les fulles que us varem donar, en aquest enllaç teniu tots els documents penjats:
https://5ceipcervantes.blogspot.com/2020/03/escola-casa-documents-per-treballar.html

Tasques d’avui dilluns 16 de març de 2020

-          - Els primers 4 problemes de la fitxa de problemes.

-          - Càlcul:          
o   5è A: A11, B11, C11, D11, E11
o   5è B: A3, B3, C3, D3, E3

-          Comprensió Oral de l’Aparell Excretor. (Vídeo de Youtube “La eduteca. Aparato excretor) i preguntes que teniu a la vostra carpeta. També el podeu trobar al següent enllaç:

      - De la fulla de “Juegos Matemáticos” fer el A1.
-         
         -  Fer una petita expressió escrita en CASTELLÀ sobre “¿Qué debemos hacer para conseguir que el Coronavirus desaparezca totalmente?”. L’expressió escrita ha de tenir entre 10 i 12 línies.

-        -   D’anglès, fer la pàgina 36 de l’activity book i revisar les direccions.

-         -  De l’Edat Mitjana, contesteu les preguntes que teniu a continuació llegint el text:


o   Quan menjaven a l’Edat Mitjana?
o   Per què no bevien aigua a l’Edat Mitjana? Què bevien?
o   Hi havia patates i maduixes a l’Edat Mitjana? Per què?

El menjar a l’Edat Mitjana
Als primers segles de l’Edat Mitjana la seva forma de vida era molt senzilla i autosuficient, ja que gairebé no es practicava el comerç. L’alimentació era bastant monòtona i poc variada i l’obtenien de la producció dels seus animals i horts. Els seus aliments principals eren:
  • Cereals
  • Pa
  • Ous
  • Llegums i verdures
  • Formatge
  • Carn o peix (molt poca)
A partir del segle XIII, va augmentar la població i l’activitat comercial. Així, les condicions de vida varen millorar bastant. 
La pràctica medieval més comuna era menjar dues vegades al dia: un esmorzar pròxim al migdia que consistia el menjar fort i un berenar més lleuger.
La varietat de productes que menjaven depenia de la posició social de les persones. 
Per acompanyar el menjar no bevien gens d'aigua sinó vi, cervesa o sidra ja que en aquesta època les mesures higièniques eren més aviat precàries i l'aigua en general era un focus de transmissió de malalties.

Diversos vegetals molt comuns en l'actualitat no existien a l'Europa medieval, com ara les patates, els fesols tendres, cacau, tomàquets, pebrots, maduixes i el blat de moro. La seva

introducció al continent europeu després del descobriment d'Amèrica van transformar les cuines del món.

Fins aquí les tasques d’avui Superherois i Vilans. Demà tornem amb una miqueta més de feina.
Ànims campions!
Resultat d'imatges per a "gif deberes"

15 comentarios:

  1. Hola cristian,soy David y resulta que el viernes ya hice unas cuantas operaciones de la hoja y hoy he hecho el resto espero que no pase nada.Espero que empiece el cole pronto.😀

    ResponderEliminar
  2. Bones David, no passa res. A partir d'ara, cada matí a les 9 trobareu les tasques a fer, així que segueix el guió que penjarem, i les operacions que ja tens fetes no les repeteixis. No et preocupis perquè en penjarem de noves.
    Ànims campió.

    ResponderEliminar
  3. Hola soy Aiman de 5B yo tambien espero que empieze el cole ya.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Aiman, ya verás que se pasará rápido. Nosotros os iremos poniendo tareas para que lo paseis mejor. Un saludo campeón. :)

      Eliminar
  4. Bon dia. Tinc una pregunta sobre la comprensión del coronavirus.¿Es pot fer com un telenotici?Per ejemple:Bon dia benvinguts a L.M.T.N les millors telenoticies d'Espanya.
    Avui os contarém...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bon dia. Recordeu que heu de posar el vostre nom i curs.

      Respecte el teu dubte, es tracta de descriure en 10 12 línies en llengua castellana què pots fer tu i la gent per aconseguir que no hi hagi més contagis i que desaparegui. Per tant, fer un telenotícies no seria la forma més correcta de fer-ho.

      Espero haver-te ajudat. Ànims!

      Eliminar
    2. Gracies Cristian soc en Mohamed de 5B!

      Eliminar
  5. Sin querer he hecho la comprension en catalan. La tengo que cambiar o puedo dejar la asi.😔 Soc Aiman de 5B

    ResponderEliminar
  6. Hola cristian soy nabriss, muchas gracias
    Espero que empieze el cole 🤗

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Buenas noches Nabriss. Que ilusión me hace que comentéis y así saber que estáis bien. A ver si conseguimos que este virus desaparezca y podemos volver todos juntos al cole.
      Un abrazo campeona. :)

      Eliminar
  7. Hola cristian soy megan la mama de ainara , ainara cree que se ha dejado los libros de ingles en clase habria alguna forma de mirarlo

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. ¡Hola! ¡Soy Ester la profe de inglés! Estos días no todas las actividades que mandaré serán del libro, así que las puede hacer sin problema en una hoja de la libreta o del carpesano. Si mando algo del libro puede pedir una foto a algun compañero/a por whatsapp y ella copiarlo y hacerlo en la libreta. ¡Muchas gracias y ánimo! :)

      Eliminar
  8. Hola soy Fatima de 5b una cosa lo de la hoja de juegos matematicos la de A1 avia que apuntarlo en el carpesano

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Buenos días Fátima. Es suficiente con que lo resuelvas en la hoja. Un saludo campeona :)

      Eliminar

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.