martes, 17 de marzo de 2020

Dimarts 17 de març del 2020

Resultado de imagen de gif mirar
Bon dia alumnes de 5è A i B! Esper que estigueu bé i que aprofiteu també per estar amb la vostra família.


IMPORTANT: Per favor, si podeu, demaneu als vostres pares i mares que enviïn un missatge als altres pares i mares d'alumnes de 5è A i B perquè tots els nens mirin diàriament el Blog, ja que penjarem les tasques. 

Recordeu que no són vacances i, per tant, no són deures, sinó que es tracta de la feina que faríem a classe.
TOTES les tasques que faceu, les haureu de portar al cole quan tornem i tindran importància a les vostres notes, per tant, heu de treballar a les fulles del vostre carpesà de forma neta i ordenada, utilitzant la dinàmica de l'escola (data en verd, resolucions a llapis...).
Si teniu QUALSEVOL DUBTE, demana-ho per els comentaris del blog.

Feinetes del dimarts 17 de març del 2020: 

  • Realitzar els següents quatre problemes de matemàtiques.
  • Càlcul:
    • 5èA: A12, B12, C12, D12 i E12.
    • 5èB: A4, B4, C4, D4 i E4.
  • Fer de la fulla de jocs matemàtics l'A2.
  • Realitzar l'exercici 1 del full de potències.
  • Contestar a les preguntes del text “La piel”. 
  • Els alumnes que tenen quadernets o un dossier de na Loly han d’anar fent una pàgina diàriament. Si teniu algun dubte podeu demanar a na Loly al seu correu: lcabellosibaja@gmail.com
  • De música, visitau el següent enllaç per realitzar l'activitat de música d'aquesta setmana: https://aprendomusica.com/const2ca/12himnealegria/himnealegria.html
  • D'anglès, recordau que totes les activitat plantejades al blog serán revisades quan es torni a l’escola i, tant les activitats que es poden autocorregir com les que es demani escriure comentaris al blog o enviar un correu, es tindran en compte per a la nota final del trimestre. Per realitzar la tasca d'avui d'anglès, mirau aquesta entrada del blog d'anglès: https://anglescervantes.blogspot.com/2020/03/5th-grade-tuesday-17th-of-march.html
  • IMPORTANT: El dijous farem una enquesta pel blog en la que haureu de contestar a diferents preguntes sobre L'APARELL EXCRETOR. La podreu fer en qualsevol moment del dijous a partir de les 9.00h del matí. Es tindrà en compte per la nota de ciències del segon trimestre.
  • Respondre a les següents preguntes de l’Edat Mitjana.
    • La majoria de la gent sabia escriure i llegir?
    • On estaven les escoles? Amb què estava molt relacionat l'educació?
    • Quina era la llengua que aprenien a llegir i escriure?
    • Tenien igualtat d'oportunitats els nens i les nenes? Tenien igualtat d'oportunitats els privilegiats i els no privilegiats?

L'educació durant l'Edat Mitjana.

La principal característica de l’ensenyament medieval va ser la gran influència que va exercir sobre ella l’església. La majoria de la població (tots els no privilegiats) era analfabeta (no sabia ni llegir ni escriure). Els únics que podien aprendre era el clergat (persones religioses). Per això, les escoles eren dins els monasteris. El que s’aprenia estava molt relacionat amb la religió. Els pocs privilegiats que van poder aprendre a escriure i llegir (en llatí, la llengua que s’emprava en aquella època) solien ser sacerdots. Els nins de la reialesa aprenien a llegir i escriure, a lluitar i a montar a cavall. Les nines no estaven del tots excloses però el sistema escolar medieval anava dirigit principalment als homes i nens. Molt poques dones nobles varen poder accedir a l’educació. Un dels fets més importants va ser la creació de les primeres universitats.



Resultado de imagen de gif beso
Molts d'ànims a tots/es! Una aferrada molt forta :)


17 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  2. Bon día soy Sara 5b ayer hice 4 ejercicios de la hoja de potencias y espero que no pasa nada.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bon dia Sara! Esper que estiguis bé.

      No passa res, no te preocupis! Però a partir d'ara ves mirant el blog i així sabras el que has de fer cada dia! :)

      Una abraçada molt forta.

      Eliminar
  3. Cristian soy David lo de las preguntas sobre la piel ,las podemos contestar en la misma hoja o en una hoja de carpesano

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bon dia David. Com estàs passant aquests dies? Espero que estigueu bé.

      Respecte el teu dubte, les comprensions i els jocs matemàtics els podeu contestar directament a la fulla. Espero haver-te ajudat.

      Ànims campió.

      Eliminar
  4. Bon dia soc Aiman de 5b y estic impacien per anar al cole ja.espero que nadie este asi😷😷.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bon dia Aiman!! Estic molt contenta que escriguis per aquí.Esper que estiguis bé. Nosaltres també tenim moltes ganes de tornar a l'escola.
      Aprofita per estar amb la família, i a part de fer les coses de l'escola també pots aprofitar per fer alguna manualitat o fer el joc de cartes. Així quan tornem ens ho ensenyes!
      Ànims Aiman! :)

      Eliminar
  5. Hola Cristian soc en David, aquestos dies estic un poc avorrit,encara que tinc molts de deures.Es avorrit no poder sortir fora de casa.Preferiria anar a l'escola pero sembla que aixo va per llarg.😅

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. T'entenc perfectament David, però pensa que quan per fi puguem sortir valorarem molt més estar tots junts a classe. Mentrestant, gaudeix dels teus pares i de la teva germana, aprofita per cuinar, per aprendre a fer alguna cosa que no sabies, i, si encara així estàs avorrit, pots enviar-nos un missatge que estarem encantats de parlar amb tu.
      Una aferrada molt gran.
      Ànims campió.

      Eliminar
  6. Hola Cristian soy Gagan no e entendido (a) de resuélve las potencias

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Buenas Gagan. Para hoy debes hacer únicamente el ejercicio 1 de potencias, donde debes escribir como se leen las potencias. Por ejemplo:

      Dos elevado a tres , Dos al cubo
      Seis elevado a ocho , Seis a la octava

      ¿Lo entiendes?
      Ánimo campeón

      Eliminar
  7. No entendí lo de la piel qué es glándula

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Recuerda a poner tu nombre campeón/a.
      En una comprensión debes intentar deducir el significado de una palabra pos su contexto. Si aún así no lo consigues, puedes usar un diccionario.
      Aquí te pongo el enlace de uno:
      https://dle.rae.es/

      Ánimo

      Eliminar
  8. Hola Cristian soy Gagan pero operaciones combinada

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Buenas Gagan, ¿Cuál es tu consulta?

      Eliminar
    2. Hola Cristian soy Jihad tengo una duda sobre el libro que teníamos que leer, tengo que hacer el resumen del animal de la portada o de todo lo que sale en el libro.

      Eliminar
    3. Buenas Jihad. ¿Cómo estás?

      Debes leer la REVISTA, y durante estas dos semanas te pediremos que hagas algunos pequeño resúmenes de los artículos que tu elijas. Nosotros te iremos diciendo por el blog cuándo debes hacer el resumen.

      ¿He resuelto tus dudas? Un saludo campeona.

      Eliminar

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.