viernes, 24 de abril de 2020

Divendres 24 d'abril de 2020


Bon dia alumnes de 5è A i B! 

Com esteu? Esperem que bé. Si voleu, ens ho podeu contar als comentaris.
Sabeu què? Avui ja és divendres 👏👏👏👏👏!!!! 

Aquí teniu les tasques d'avui: 

IMPORTANT: Recorda emplenar el control d'assistència. Just dalt de l'entrada, heu de posar el vostre nom i curs, una vegada al dia. Així sabrem que esteu amb nosaltres 😍.

Tasques del divendres 24 d'abril del 2020: 

- Resoldre els següents dos problemes de matemàtiques.


Amstrong nació en 1930. ¿Qué edad tenía cuándo llegó a la Luna, en el año 1969?

Salgo de casa a las 10:25, y camino 20 minutos hasta la estación de tren. Si viajo en tren 1 hora y 15 minutos, ¿a qué hora llegaré a mi destino?

Canvis d'unitat: Fes els següents canvi d'unitats, tal i com vàrem fer ahir. Si tens algun dubte, consulta l'entrada d'ahir, on estava ben explicat i així ho repaseu:

a.) 89 dm2= ________________mm2
b.) 3 Hm2 = _______________mm2
c.) 7685 dm2= ________________Km2
d.) 0,065 m2= ________________cm2
e.) 0,40105 mm2= ______________Hm2
f.) 74,9 Dam2=__________Km2
                     
- Fer la següent comprensió escrita en català. Heu de llegir el text i contestar les preguntes:


El ca eivissenc

Com és físicament el ca eivissenc?



El ca d'Eivissa o també conegut amb el nom de podenc eivissenc és una raça elegant, àgil, atlètica i molt atractiva. Encara que a simple vista sembli una raça molt prima i fràgil, té uns ossos forts i molt resistents. És un ca molt lleuger però al mateix temps molt robust.

Les seves potes són llargues, igual que la coa. Un dels trets característics del ca eivissenc són les seves orelles amples i acabades en punta, amb forma de rombe. També té un coll allargat i prim. Solen ser de color vermell, blanc o una combinació de ambdós colors.

El podenc eivissenc té una d'alçada entre 61-74 cm i pesen entre 20 i 29 kg, Com passa a la majoria d’espècies animals, els mascles són més grans que les femelles.

Com és la seva personalitat?

Pel que fa a la seva expressió, sempre estan alertats a tot el que passa al seu voltant i també son cans molt intel·ligents. És un ca astut, amb un caràcter temperat i molt proper a l’ésser humà. És molt independent i no li agraden les carícies. És un ca molt obedient si s’educa bé des de ben petit, encara que és molt caparrut, amb unes idees molt marcades i fixes.

Quins sentits tenen més desenvolupats?

El sentits que tenen més desenvolupats són la vista i l’oïda. Per aquest motiu, els cans eivissencs es solen emprar per caçar ja que gràcies a la seva oïda tan fina escolten les seves presses estant a una gran distància. A l’actualitat, s’empra sobretot en les modalitats de caça sense escopeta de conills i llebres.

El seu origen

El ca eivissenc és originari de les Illes Balears, concretament de l’illa d’Eivissa. Durant un temps, la ciutat d’Eivissa va estar poblada per fenicis i aquests varen dur els seus cans per poder caçar els nombrosos conills de l’illa. No només trobam aquest ca a Eivissa sinó que també a Mallorca, Menorca i Formentera.

Com cuidar-lo: algunes recomanacions

Aquest ca necessita fer molt d’exercici per a que estigui en una bona forma física i sigui feliç. S’ha de raspallar freqüentment ja que solen contraure enfermetats a la pell. A l’hora de sortir de passeig és millor posar-li una corretja ja que el seu instint caçador pot provocar que surti corrent.

En general són bons cans de casa, però són actius i atlètics, per tant, necessiten una gran quantitat d'exercici diari.

Algunes recomanacions són:

· Fer un raspallat setmanal.

· Banyar-lo cada 6-8 setmanes i tallar-li les ungles.

· S’ha d’anar al veterinari amb freqüència sempre que es requereixi i vacunar-lo.

· Fer molt exercici i jugar amb ells.

· Sortir a passejar a diari i anar a espais oberts com boscs, on puguin córrer i sentir-se lliures.


Contesta el següent qüestionari:

Educació Física: Avui farem una mica de "zumba". Vos deixo un vídeo...




Religió: ÚNICAMENT ELS QUE FAN RELIGIÓ

Bon dia a tots i totes, com esteu??? Ja tornem a estar per aquí, el primer que us he de dir és que la quaresma ha acabat, si les vuit setmanes les hem deixat enrere, i la vella quaresma no la tornarem a veure fins a l’any que ve.

Segur que ara us pregunteu, i ara en quin temps estem? Fàcil, temps pasqual!! Sabeu què significa això? Ràpid, això vol dir que ja hem passat el Diumenge de Rams, el Dijous Sant i el Divendres Sant. Aquest darrer dia va ser quan Jesús va morir, però al tercer dia va ressuscitar, Jesús va tornar a viure!!Ho recordeu ara? Si veritat?

Encara que penso, que igual necessiteu una mica d’ajuda… per tant, haureu de mirar aquesta presentació per recordar el més significatiu tel temps de Pasqua, després haureu de fer aquest petit joc de paraules. En aquest joc haureu de triar les paraules que fan referència a la Pasqua, o pel contrari les paraules que no tenen res a veure amb aquest tema, haureu d’estar molt pendents de l’enunciat. A més, teniu un temps molt concret per fer-ho.


o   Presentació:  https://prezi.com/view/fSrC3huYzQKwubmRtJE7/
o   Joc de paraules:   https://es.educaplay.com/recursos-educativos/5452925-pascua.html  

Recordeu, el meu correu és maria.271989@gmail.com, així podem mantenir el contacte! Una forta abraçada!! 

Gym Dance GIF - Gym Dance Totoro - Descubre & Comparte GIFs
       Ànims campions i campiones. Una aferrada molt forta.

6 comentarios:

  1. Bon día Cristian soc Noha de 5A. Com estás??? Esper que Bè. Ya t'arribat la comprensión escrita del ca d'Eivissa??? Adeú una aferrada molt forta!!!!🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bon dia Noha. Jo estic bé. Com estàs tu? I la teva familia?
      He rebut la teva comprensió escrita. Molt bé campiona.
      Una forta aferrada.

      Eliminar
  2. Hola Marina como estas soy Mariam espero que estés bien. ❤😘 te hecho muchísimo de menos bueno hasta mañana


    Adiós te quiero😘❤❤❤❤ muchísimo Marina

    Un abrazo enormeeeee!!!!❤❤😘😘💖🥰🥰🤣🤣😙😙😍😍😍💖💖😘❤❤

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bon dia Mariam! Sí, estic bé, esper que tu també.

      Passa-ho bé el cap de setmana i gaudeix d'estar amb les teves germanes.

      Una abraçada molt forta!

      Eliminar
  3. Hola Begoña como éstas??? Espero que bien. Yo estoy muy bien te he echo de menos. Bueno adiós. Soy nabriss

    ResponderEliminar
  4. Hola, cariñín Estoy bien, deseando volver a veros y estar en el patio. Yo también te echo mucho de menos. Pronto nos veremos y seguro que habrás crecido muchísimo. Te quiero muchísimo Nabriss y espero que sigas ayudándome con todo. Muchísimos besitos

    ResponderEliminar

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.